Guide: Fem fine fynske restauranter, der bør få en Michelinstjerne

Det er egentlig paradoksalt, at da Michelin-guiden begyndte at udkomme i 1900, da handlede det om at få folk ud at køre, så man kunne sælge nogle dæk (deraf navnet) og det så alligevel er lykkedes for Michelin-inspektørerne at køre uden om Fyn igen og igen.

De gode restauranter med tårnhøjt niveau ligger faktisk tæt på Fyn og er absolut værd at køre efter, så hvis man er ”Gastro-turist” er Fyn faktisk virkelig fin. Derfor er det også en lille smule pinagtig igen og igen, at se så oplagt en kandidat som Falsled Kro blive forbigået.
Kroen i Millinge er ikke den eneste, der snildt kan gå hen at få en stjerne, når de eftertragtede anerkendelser bliver uddelt i eftermiddag, så her for du mine bud på, hvem der både kan og bør få en stjerne i guidebogen.

 

 

 

 

Lieffroy
Lieffroy i Nyborg er en af dem, der burde have haft en stjerne for længst.
Med et tårnhøjt niveau, usvigelig sikkerhed, klassisk fransk køkken og en fin mangel på askese med herlig brug af smør og fløde i maden, er Liefffroy en af de restauranter, der virkelig skiller sig ud.
Michel Micheud, der var med til at gøre Falsled kro til det, den er, er også i køkkenet hos Lieffry sammen med sønnen og familiefortagenet i Nyborg fortjener bestemt en gang stjernestøv.
De ligger i spidsen med Fyns bedste gæsteanmeldelser næsten hvert år, anmelderne elsker også Lieffroy, så en stjerne er ikke uopnåelig. Det er i øvrigt den restaurant, jeg anbefaler aller, aller, aller oftest og du kan læse en mere uddybende anmeldelse af Lieffroy her.

 

 

                                                               Photocredit: The Balcony 

 

The Balcony
Highclass restauranten i Odense, der på rekordtid blev både anmelder – og publikumsdarling og også er Odenses bedst placerede restaurant i White Guide.
Det er et tårnhøjt ambitiøst køkken, innovativt, nyskabende og med et helt ekstraordinært fokus på økologi og lokale råvarer. Og så er servicen helt i top.
Der er konstant noget nyt på programmet og trods den store succes, så er der ingen, der hviler på lauerbærrene hos The Balcony.
Problemet kan dog være at restauranten er for ny til at få en stjerne i denne omgang, men det vil være virkelig fortjent, hvis det sker. The Balcony er også blandt dem, jeg anbefaler meget, meget ofte, selvom jeg kommer i tanke om, at jeg da vist aldrig har fået lavet en reel anmeldelse herinde.

 

                                                          Photocredit: Sortebro Kro

 

Sortebro Kro
Klassikeren ved Skovsøen og Den Fynske Landsby, der i årevis har holdt et tophøjt niveau, nærmest i det stille. Niveauet er så højt og kvaliteten så konsekvent god, at man nærmest tager det som en selvfølge. Det er wow hver eneste gang, men på den lidt nedtonede måde. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det absolut er pengene værd og at man får en vidunderlig oplevelse, uanset om det er til frokost eller aften, man tager en tur i skoven.
Og det kan være en god ide, at tage cyklen for man får brug for turen både ud og hjem, fordi maden er rigelig og, som sagt, virkelig god.
Restauranten har beviseligt haft besøg af Michelin-inspektørene i 2018, men jeg kan godt forestille mig, at der er andre, der kan få en stjerne før, der falder en af til Sortebro Kro.
Kommer du forbi Fyn ved juletide, så skal du helt klart besøge kroens store julebord.

 

 

Rudolf Mathis
Fiskerestauranten på havnekanten i Kerteminde er ikke på alle de smarte madtypers kandidatliste til fynsk Michelinstjerne, hvad jeg faktisk ikke helt forstår.
Smag og behag er som bekendt forskellig, fair nok, men Rudolph Mathis har i årevis præsteret et højt niveau og en aldrig svigtende sans for kvalitet og evne for nyskabelse.
Det er ikke vanvittigt innovativt, men ekstremt solidt håndværk og det ER altså heller ikke kun fisk man får.
Der er en fin sammenhæng mellem pris og kvalitet, og servicen er også i top, så i mine øjne kan der godt være basis for noget fransk opmærksomhed fra stjerne-uddelerne.
Der findes næsten ikke noget bedre end et glas champagne på den udendørs terrasse mens solen går ned over havneløbet. Magisk!

 

 

Falsled kro
Nok det mest oplagte bud af alle de fynske kandidater og også her er det bekræftet, at Michelin-folkene var forbi i 2018. De lagde nemlig selv et billede på Instagram af kroen i Millinge og så er der ikke megen tvivl om, at den er kandidat, igen igen.
Hvorfor Falsled Kro er blevet forbigået i så mange år, er en evig kilde til undren hos alle, der interesserer sig bare en lille smule for mad.
Faktisk er det blevet ytret, at man på en eller anden måde, må have gjort sig ud til bens overfor stjerneuddelerne siden at kroen, som vel er den mest ultimative fynske gourmetdarling, så konsekvent bliver forbigået.
Lad os krydse fingre for, at der er retfærdighed til i år.

Dark horse:
Det kommer på ingen måde til at ske i år, dertil er ARO simpelthen for ny, men restauranten i en nedlagt maskinfabrik i Odenses industrikvarter, er i min optik, en af dem, der kan komme med på stjernehimlen i de kommende år. Der bliver ikke givet andet end topanmeldelser og det er umuligt at få bord og det er jo altid et godt tegn.
Jeg tror helt klart at ARO er the one to watch, on ikke andet så til en Bib gourmand-udnævnelse om ikke så længe. Det kunne Bacchaus også godt få.

En af de ting, man skal holde sig for øje er, at det ikke er nok, at de fynske restauranter er gode.
De skal være gode på det niveau, som de andre restauranter landet over også er og her kan de godt være lidt svært at holde tempo.
Kadeau, Clou, Søllerød kro og Frederikshøj i Aarhus er eksempelvis alle udstyret med en stjerne( Og Frederikshøj kan snildt få 2 stjerner i aften)  og her kan fx Sortebro kro og The Balcony nok ikke helt være med endnu.

Men: Man har jo lov til at håbe!

Det er kl. 18.45 at stjerneregnen begynder

Læs også: Her er hotellerne i Paris hippeste kvarter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.