Scoremad: Bagt grød med brombær og æble

 

Hvad lyder egentlig mest appetitligt?  Bagt morgenmadsgrød eller morgenmadscrumble med bær? Eller bagt grød med brombær og æble?

Jeg synes alle navnene er virkelig irriterende. Virkelig.
Måske er det fordi det danske sundhedsvæsen gør deres allermest ihærdige indsats for, at tage livet af mig i øjeblikket (Helt bogstaveligt!! Og det er årsagen til tavsheden herinde)
Den slags nærdødsoplevelser bliver man ret indebrændt af, men et eller andet skal opskriften jo hedde, så jeg  endte på bagt grød med bær og æble (Og et sagsanlæg mod OUH, men den kan vi tage en anden dag)

Når naturen bugner som den gør i øjeblikket, så synes jeg at man nærmest er moralsk forpligtet til at gå ud, forsyne sig af spisekammeret og omsætte det til noget lækkert.

Der er få ting, jeg foragter mere end narrefisse-agtige betegnelser for klid og kål end ”Sund kage” og ”Syndig snack, der smager præcis som kage”.

Kage er kage, og skal smage som kage og man skal ikke sminke lort til at ligne lagkage, pardon my french.
Der er absolut intet syndigt over at nyde et stykke kage, når trangen kommer til en. Så længe man ikke spiser det til morgenmad hver dag, så går det nok.
Og i det her tilfælde kan du så faktisk godt, for der er egentlig ret meget kage-fornemmelse over opskriften her – især hvis du kommer flødeskum på 😉 Og så har jeg ikke kaldt det kage!

 

 

 

 

Ingredienser:

300 gr. brombær
300 gr. syrlige æbler ( Eller 4 store, hvis du ikke måler op)
1 tsk. citronsaft
75 gr. havregryn
90 – 100 gr. ris eller boghvedemel
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
2 æg
2-3 dl  rismælk (Eller den slags mælk, du foretrækker)
1 – 2 tsk. vanillepulver
1 spsk. kanel (Eller mere, hvis du er vild med kanel, som jeg er)
1 spsk. sukrin gold ( Eller 2 store dadler, hvis du er anti-sødemiddeltypen)
80 gr. græskarkerner
80 gr. mandler
75 gr. smør (Eller Naturlig smørbar for en laktosefri variant)

Smørelse til formen

Tilbehør: Flødeskum, skyr, yoghurt eller hvad du nu foretrækker

 

Sådan gør du:
Bland æbler og brombær med citronsaften og læg dem i den smurte form.

Bland alt det tørre (Mel, gryn og krydderier) i en skål. Hak mandlerne og bland dem i. Hak smørret i, helt fint, så du får en crumble.
Pisk de to æg i en anden skål og pisk dem sammen med mælken.

Vend hele molevitten sammen, hæld over bærrene og æblerne og bag den i ovnen på 180 grader i 35 – 40 minutter, indtil den er gylden på toppen og har ’sat’ sig i midten. Lad den køle lidt af før servering.

Smager også glimrende kold, så bag en stor portion og så har du sund morgenmad til hele ugen. Næsten. Den er nemlig også mægtig god som aftensmad…

 

 

 

Læs også: I humør til nem aftensmad ? Løsningen er her 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.