5 steder du skal kende, når solen skinner i København

 

 

Kan man bestikke sommeren til at blive noget længere, når nu den endelig har indfundet sig? Hvis man nu spørger rigtig pænt? Og alternativt smider et BJ i puljen?

Hold.Nu.Op, hvor er det fantastisk efter med noget sol og varme efter en vinter, der praktisk talt, har varet halvandet år.

Der er få steder i verden, der er bedre end Hovedstaden, når solen skinner. Det er nærmest magisk. Derfor gælder det også om, at få så meget ud af det som overhovedet muligt, fx ved at frekventere steder, hvor der også er sol om eftermiddagen og om aftenen.
Så vær så artig.
Her er guiden til de gode steder i København, når solen skinner.

 

 

Cava Bar Playa
Der blev grædt salte tårer i store mængder, da Cava Bar lukkede i Torvehallerne, også selvom mit seneste besøg endte med en brækket fod og to nøgne mænd i min brusekabine… (Nej, jeg fortæller stadig ikke den historie, og hvad de lavede derude, vil jeg heller ikke vide)

Cava Bar er heldigvis genopstået på et større sted og med senere åbningstider under navnet Cava Bar Playa, der hinter til placeringen på adressen Ved Stranden midt i byen. Det er en helt genial placering med sol hele dagen, udsigt til både turbåde og Christiansborg og et virkelig godt spot.
Der er ikke noget nyt under solen mht. til konceptet, det er stadig cava i stride strømme. Madmæssigt burde de til gengæld først skamme sig og derefter virkelig oppe sig.
Man burde kunne købe en skål oliven mv. i stedet for kedelige chips og et ualmindeligt kedeligt udvalg af halvfabrikata ”tapas”.
Så nøjes med at drikke og spis et andet sted.

 

 

Ilum Rooftop
Når du har siddet på Cava Bar Playa længe nok og trænger til mad (Og tro mig, det gør du efter et par flasker cava i solen), så gå lidt længere op ad gaden til Illum og nap elevatoren op i toppen til tagterrassen og de dertilhørende restauranter.
Jeg havde virkelig ikke meget fidus til konceptet, da de åbnede. Jeg mener, med alle de fantastiske spisesteder, der ligger i samme område, hvorfor så dog frekventere et cafeteria i et stormagasin?

Svaret er enkelt og klart: Tagterrassen!

Solen skinner, byen summer, udsigten over byens tage er fantastisk og man spiser faktisk ganske hæderligt.
Rossopomodoro har glimrende pizza (og Aperol Spritz!), Skagen fiskerestaurant har de gode fiskedeller og skaldyrsfad og Original Coffee laver rigtig god kaffe, plus byder på et skønt, roligt udendørs spot, at nyde solen.
Indendørs er det ikke noget at prale af, her er cafeteriastemningen for stor, det er terrassen, der er clouet. Vær dog forberedt på kø, når vejret er godt, – og at det er et blogger-hang out 😉

 

 

Kayakbar  
Jeg vil godt indrømme, at jeg overvejede en ekstra gang, om der havde været noget sjovere i min øko mandelmælkslatte, da jeg synes at jeg så palmer under Knippelsbro, overfor Børsen… Heldigvis var det sådan, jeg opdagede Kayakbar, der er en lise, når solen skinner.
Helt isoleret og helt i centrum, samtidig. Det er super skønt, og meget, meget hyggeligt.

 

 

La Banchina
Et af de små steder, der poppede op ud af det blå og blev et kæmpehit på nærmest ingen tid. Det kræver en cykel (Eller bil) at nå derud på Refshaleøen, men det er det hele værd. Manner, der er lækkert.
Naturligvis er et lækkert sted i Københavns havn velbesøgt, især når der er god vin, god kaffe, lækker mad, aftensol og vue ind over byen, men der er stadig et rart sted at være og knapt så crowded som de andre steder.

Spisekortet er ikke specielt stort, jeg mener, at de kun har en enkelt ret om dagen, til gengæld er det veltillavet og super lækkert. Ellers nøjes med at drikke et glas vin og nyd, at der selv midt i en pulserende hoved kan findes en lille oase, hvor man kan være (næsten) i fred.

Papirøen / Copenhagen Street Food / Broens Gadekøkken
Det er lidt ambivalent, at anbefale Papirøen og dertilhørende Copenhagen Street Food.

På den ene side er det et fuldstændig fantastisk sted, på den anden side, at er det blevet en turistattraktion, der er blevet kvalt i sin egen succes.
Når man er nået dertil, hvor turistbusser rulle op og spytter 125 mennesker ud, fire gange i timen og man skal stå en time i kø alle steder for at kunne få mad og drikke, så er det simpelthen blevet for meget. Desværre, for Gud, hvor var det skønt, dengang, hvor Papirøen var forholdsvis ny og uopdaget.

Kan man abstrahere for horderne af mennesker, de urimeligt lange køer og det pumpende inferno af infam loungemusik, så er der vidunderligt.
God mad, en fabelagtig udsigt over Operaen, byen, turbådene, Amalienborg og alt det andet leben, der gør livet i Københavns havn om sommeren, så vidunderligt, især hvis man er heldig at finde et roligt spot.
Og, nå ja, fritter, der er trippelstegt i andefedt, har der aldrig været noget galt med og det udsigten i mørket, med lysene ind over København heller ikke. Tilsæt en drink, og en sød type, du kan holde i hånden og det bliver ikke mere perfekt.
Drinks kan købes på stedet, den søde type anbefaler jeg, at du selv medbringer.

Husk at Papirøen lukker i løbet af 2018.

Edit: Broens Gadekøkken har nu erstattet det, der tidligere var Papirøen. Du finder streetfoodmarkedet for enden af Inderhavsbroen, til højre, og det byder på fine steder som burger-hittet Gasoline Grill, GRØD, Coffee Collective og især maden fra IBU og PMY trækker niveauet heftigt op.
På pladsen bag pakhuset, hvor NOMA tidligere boede, er der fantastisk udsigt og god plads.

 

 

 

Bonus:
Rosforth og Rosforth, der huserer på Knipps kaj under Knippelsbro, er også et aldeles vidunderligt sted, der har fra midt i maj og to måneder frem. Så må vi bare håbe, at det også bliver godt vejr for man sidder dæleme godt helt ned til vandet, i solen og med god mad og vin mens himlen bliver lyserød over Christiansborg…
I august er der pop-up restaurant med virkelig lækker mad, men husk, det er kun i august måned.

 

 

PS: Husk at sol også er lig med solcreme. Vigtigt! Du finder en masse anbefalinger i indlægget her.
Vil du hellere på bar, sådan rigtig bar, det er jo fredag, så er der selvfølgelig også en guide til den slags.

Enjoy og god weekend <3

4 thoughts on “5 steder du skal kende, når solen skinner i København

  1. Rosforth og Rosforth er en vinklub, og serverer ingen mad. Man kan godt købe et glas vin, men de lukker tidligt. Størstedelen af de gæster der sidder der, har selv medbragt deres drikkevarer!

    • Der er pop up restaurant med mad og vin på Knipps Kaj hele august måned, som er arrangeret af Rosforth og Rosforth 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.