Scoremad: Alt i en-brunch

I var en del, der spurgte til opskriften på min ”brunch-bowle” i det her indlæg og som altid: Your wish is my command (Som man siger ;-))

Da jeg gik på Journalisthøjskolen havde jeg en veninde, der en aften inviterede mig til middag inden vi skulle til fest. Maden, hun lavede, betegnede hun som sin score-ret, altså det, hun diskede op med, når hun skulle gøre indtryk på noget mandligt bekendtskab, fordi hun godt vidste, at hun ikke var specielt god til at lave mad. Derfor kunne hun den ene ret, som hun så forsøgte at forføre den udkårne med.

Jeg fornærmer vist derfor heller ikke nogen ved at sige, at hun må have været en vulkan på lagnerne i stedet, for ja, det der mad, var hun ikke så super til, men det behøver man jo heller ikke være til alting. Til gengæld kunne hun så meget andet, og havde bestemt ikke problemer med at score mænd, i øvrigt,.
Præcis som hende, er jeg heller ikke specielt god til at lave mad. Desserter, det er mere mit game, men det kan man jo ikke leve af desværre, så derfor er der nogle bestemte retter, jeg kan ret godt, og, i hendes ånd, kan vi jo kalde det for score-mad.

Udtrykket scoremad er selvfølgelig til fri fortolkning. Man må altid gerne gøre indtryk på og forsøge at være rar ved venner og familie. Det gælder også 🙂

Retten her er også helt genial til tømmermænd og til brunchgæster, fordi man laver det hele på en gang og så har den ydermere den fordel, at man slipper for stege-os og den værste baconhørm, som jeg synes er noget stramt om morgenen. Hørmen, ikke baconen!

Brunch i bradepande til 4 pers. (Eller to meget sultne typer)

500 gram kogte kartofler
6-8 æg (Fra en glad høne. Hvis du kun laver til 2 pers.,så brug 4 æg)
300 gram. pølser – gerne af den lidt spændende slags. Oksepølserne fra Løgismose er ret gode, synes jeg. Ellers er Pølsekompagniets pølser ret geniale.
2 – 300 gram bacon (Fra en glad gris. Mineslund laver en killer øko-bacon i et helt stykke, der giver dejligt, tykke stykker)
Salt, peber og et drys timian
Smørelse til bradepanden
Evt. friske tomater, 1-2 pr mand. Gode til at tage det fede i retten.

Sådan gør du:

  • Skær pølserne i stykker, evt. også kartoflerne og vend dem i bradepanden med lidt neutral olie, salt og peber.
  • Steg dem 10-15 min. i ovnen, der er varmet op til 200 grader.
  • Tag bradepanden ud, læg bacon over og giv hele molevitten 10-15 minutter mere i ovnen.
  • Tag bradepanden ud igen, slå æggene ud oveni de andre ting og giv din morgenmad den sidste tur i ovnen, så æggene er tilberedt. Afhængig af hvordan du vil have dine æg, tager det mellem 5-7-10 minutter.

Drys evt. timian over og giv tomater til.

Server, spis med ketchup, sennep, HP-sauce, et godt rugbrød, kaffe og evt. friskpresset juice og vent på dit bifald 😉

 

 

Skal vi simpelthen til at have opskrifter her på siden, er det det I siger ?

 

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

3 thoughts on “Scoremad: Alt i en-brunch

  1. Nu skal jeg umiddelbart ikke score nogen, men den skal da afprøves alligevel!
    Jeg synes, at ideen med opskrifter er god. Særligt hvis det er i “no effort, great taste” genren ?

    • Man kan jo altid forsøge at gøre et godt indtryk på venner og familie. Det tæller også som scoring 🙂
      Og tak. “No effort, great taste” er faktisk det eneste, jeg gør mig i, i et køkken 😉

  2. Pingback: Scoremad: Bagt grød | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *