Juleruten

Før jeg flyttede til København var det en fast juletradition at tage til netop København, enten bare på en endagstur eller i et par dage. En tradition, jeg tydeligvis ikke er alene om og som man bander langt væk, når man bor i byen, provinsboernes store jule-indtog, sagt med et smil, naturligvis.

Hvis du også trænger til at komme i julestemning, så får du ruten her, men jeg er nødt til at advare om, at man også får en ret fyldt mave med undervejs. Det er en del af charmen.

 


Vinterhytten
Læg ud med et glas gløgg i Københavns absolut mest julede og hyggelige hytte, Vinterhytten på Christianshavn. Nyd brostenene, vandet i kanalen, det lille tog, der kører rundt under loftet og nap gerne en sandwich med confit de canard. Mmmmm. Så er du godt rustet til resten af turen.

 

D’Angleterre
Alternativet er at springe over Christianshavn og begynde direkte på Kgs. Nytorv, se på Magasins pæne pynt og gå videre til D’Angleterre. Bare undgå Nyhavn, for en hver pris.

Her glæder du dig over den fine, fine udsmykning på hotellets facade som hele København valfarter for at se og derefter går du indenfor og nyder en Snedronning.
Det er D’Angleterres hvide gløgg med hjemmetrillede snebolde til og giver instant julestemning.

 


Sidegaderne
Når du er glad af gløgg, er du klar til at bevæge dig ud i vrimlen.
Her tager du IKKE Strøget, for Guds skyld, men går i stedet ad sidegaderne op mod Tivoli. Udover julehygge, stemning, pæn oppyntning og knap så meget mylder, så er det også en genial rute til windowshopping, julegaveinspiration og diskrete hits til eventuelt bedre halvdele.

I Grønnegade finder du de labreste sko og tasker hos Kassandra, øko hudpleje i luksusafdelingen hos Pure Shop og lingeri to die for hos Anne Sax.

 


Husk at gå igennem Kronprinsensgade, bliv kysset under lystæppet og køb eventuelt verdens bedste værtindegave hos Perchs, nemlig et sæt af deres julethe og honningkager fra Brødremeningheden i Christiansfeld, der er de eneste rigtige honningkager.
Husk et sæt (2!) til dig selv. Perchs er i øvrigt et fantastisk sted at købe bedste – og svigerforældregaver, samt til andre, der dyrker kvalitet og godt håndværk. Og så er betjeningen i sig selv en attraktion

 

 

Juleborde hos Royal Copenhagen
Nu er du nået op til Amagertorv, hvor Royal Copenhagen bor og her skal du se de ti juleborde, som kendte danskere hvert år dekorerer.
Desværre er det også på alle andres juletraditionsliste, så væbn dig med tålmodighed og undgå weekends. Men det er stadig hyggeligt og pænt.

 


La Glace
Nu er det tid til en velfortjent pause og den skal du tage hos La Glace.
Træk lige et nummer, så du er sikret en plads i køen og læg så ud med at beundre udstillingen i vinduerne, hvor de virkelig kører den helt ud hos konditoriet i Skoubogade.

 


Det er SÅ fint og gennemført
Derefter kører du et giga stykke lagkage (Jeg anbefaler Sportskagen) og en kop kaffe/kakao i gabet, og så er du klar til den sidste post på ruten.

 


Tivoli
Ingen jul uden jule-Tivoli. Også her er det en god ide at undgå weekends!
Wingman og jeg gik vores vanlige juletur i Tivoli sidste år den 22 december ved 19-tiden og der var, stort set, ingen mennesker.

 

Nyd lysene, stemningen og at de gør så vildt meget ud af det, hvert evigt eneste år. Jeg er vanvittig imponeret over de kreative kræfter, der bliver lagt for dagen i Tivoli.

 

 

Også her er der et fast traditionsrigt måltid, der skal indtages (Det er frygtelig hårdt med alle de traditioner ;-):
Flæskestegssandwich, som du finder i de boder, der er opsat til jul og så churros, du ved, spanskrør, friturestegte og med is. Mmmmm!
Dem finder du i den lille gade, der går op til den gamle rutchebane.
Husk at stoppe på kyssestationen undervejs!

 

 

Nimb eller Libary bar
Hvis du overhovedet kan klemme mere ned, så nap en nightcap og hvil benene i Nimbs bar eller hos Libary Bar, hvor juletræet er stillet på hovedet og de dyrker en lidt mere alternativ julestemning.
Tophyggeligt.

Man kan selvfølgelig også tage ruten den modsatte vej og begynde i Tivoli og slutte på D’Angleterre eller Christianshavn. Det er helt op til dig.
Uanet hvad, så garanterer jeg at du er mæt, glad, i julestemning og en lille smule tipsy, når du er færdig.

Hvis du vil se flere af mine juletraditioner, så er de i indlægget her.

Er du på jagt efter en lille sidsteminuts julegave til dig selv ud, så tjek min lille shop ud. Der er både nye ting og juleudsalg på bla Acne. Louboutin og Ganni.

EDIT: Jeg ved simpelthen ikke, hvorfor billederne driller og vender den forkerte vej, når man læser indlægget på mobilen. De ligger rigtigt, når man er på computer og derfor kan jeg heller ikke rette det. Det må være drillenisser ..

2 thoughts on “Juleruten

    • Jeg ved simpelthen ikke, hvorfor billederne driller og vender den forkerte vej, når man læser indlægget på mobilen. De ligger rigtigt, når man er på computer og derfor kan jeg heller ikke rette det. Det må være drillenisser ..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *