Guide: Så let får du en kæreste (Eller bare en date)

Det slår mig, at jeg måsket har været en kende ukonstruktiv i de måder, jeg har skrevet om mænd, der dater og hvordan man går på dates, gode dates, vel at mærke. Måske fordi det primært er kvinder, der læser med herinde, kvinder der deler Jeres erfaringer, der gør Jeres historier  i kategorien ”Ting man(d) ikke skal sige” så sjove og beretter om andre tåbeligheder mænd begår, derude på markedet.Jeg ved det jo, af gode grunde, ikke.

Men nu er det jo sådan med mænd, at man ikke kommer nogen vegne ved at fortælle dem, hvad de/I ikke skal gøre. Der træder åbenbart noget selektiv hørelse i kraft på det område. Næ, vejen frem er at guide til, hvad man(d) skal gøre, på samme måde som børn og dyr opdrages med positiv psykologi. Det virker nemlig også på mænd 😉 (Ironi kan være anvendt ved sammenligningen)

Så glæd dig, kære mand. Det bliver så meget nemmere at gå på date og få en kæreste, for damerne bliver vilde med dig. Her er de bedste råd fra alle mine kvindelige læsere, der er ude på market:

1. Matcher I på Tinder/Happn/Facebook /whatever, så send hende en besked.
Det gør en ordentlig mand. Og du er der jo ikke bare for, at høste likes og matches, vel??!

2. Vis interesse og tag initiativ.
En mand, der kan finde ud af at invitere en kvinde på en date, er en sexet mand.
Ingen kvinder gider at blive holdt hen af pennevens-typer, der ikke kan nosse sig til at tage næste skridt.
Og jo, selvfølgelig kan kvinder godt tage initiativet til det, men vi gider faktisk ikke være manden allerede inden, vi er kommet igang. Og som allerede skrevet: En mand, der inviterer en ud, er en sexet mand. Det er, med andre ord, til din fordel, at tage føringen her.

3. Vær en gentleman.
Hold døren, træk stolen ud, tænd cigaretter og betal regningen.
Igen: Selvfølgelig kan kvinder tage regningen og det kommer vi også til. Jeg har personligt taget mere end min fair share af regninger på første date. Men husk, at det handler om at gøre det bedst mulige indtryk, når du er på date og dine aktier daler betragteligt, når du overlader den del til damen på første date.

4.Opfør dig ordentligt.
Anyone can be an asshole, be a gentleman, som Hank Moody ville sige.
Det kan godt være, at du mister interessen efter at have friet til hende på Tinder, før I overhovedet mødtes irl. Det kan også være, at du efter tredje møde kan mærke, at der ikke er nogen kemi.
Så siger man pænt “Tak for nu”, “Alt godt fremover” og “Det var rart at møde dig”.
Man forsvinder ikke bare ud i det blå og holder op med at skrive! Lige som man heller ikke står og har aftalt en date og en dag og så aldrig lige får skrevet, hvornår man skal mødes, eller får skrevet “Hey, vi skal ikke mødes alligevel”
Du har haft en form for realation og så stopper man den pænt igen uden, at ghoste eller lave snigeren.
Og til de kvindelige læsere: Jeres opdragelse af drengebørn lader urimeligt meget tilbage at ønske!

5. Sig noget pænt.
Kvinder gør fuldstændig absurd meget ud af sig selv, før de skal på date eller ud i byen. Oftest for at blive mødt af en mand i udjokkede sko, forvasket T-shirt og drageånde. At du ikke gider gøre noget ud af dig selv, må du selv ligge og rode med (Men jeg anbefaler meget at du gør det!)
Det mindste du kan gøre, er, at sende en eller flere komplimenter efter hende, der har brugt timevis foran spejlet.
Det er åbenbart helt utroligt svært, at sige noget pænt til en kvinde, så her er et par forslag:
“Du ser dejlig ud”, “Du har virkelig pænt hår”, “Godt at møde dig”, “Rødt (Brunt/blåt/grønt) klæder dig virkelig godt”, “Du har et sødt smil”, “Du har pæne tænder”. Whatever!

Som du kan se, så er det virkelig ikke svært, at finde på noget at sige, så kom bare igang. Man kan aldrig være for generøs eller give for mange komplimenter, så i forhold til, hvor meget mænd siger, at I har brug for ros, så hænger det ikke rigtig sammen med, at I er absurd dårlige til selv at give noget retur.

6. Stil din dame et spørgsmål.
Bare et enkelt i ny og næ. Jeg har siddet på en date i to timer med en mand, der brugte samtlige 120 minutter på at tale om sig selv, sig selv og så lidt mere sig selv. Og så interessant er der altså ikke nogen, der er. Beklager.
Hvis du kun er interesseret i at høre dig selv tale, hvorfor mødes du så overhovedet med mig? Det kan ikke være for at lære mig at kende, eller fordi du er interesseret i mig – er den logiske tanke man gør sig.
(For en god ordens skyld: Naturligvis tænkte jeg, at manden kunne være nervøs og at det var derfor, så jeg sagde ja til at gå ud med ham igen, hvorefter sceancen gentog sig. Farveller)

7. Lad være med at tale grimt om din eks.
Hvis I vidste, hvor mange mænd, der uden blusel deler de vildeste historier fra X-filerne… Hvilket I ikke gør, fordi jeg er et forholdsvis ordenligt menneske.
Men den del forstår jeg simpelthen ikke. Det er muligt at din eks var frigid, knaldede din far eller løj sig gravid, men du sidder og udleverer hende fuldstændig overfor et vildtfremmed menneske. I min optik siger det en del om dig, at du gør det – og ikke på en positiv måde.
De eneste, der ved, hvad der er sket mellem to mennesker er de to, der var i forholdet og jeg siger ikke, at de ikke er relevant, på længere sigt. Men din eks-kones alkoholisme, depression og ludomani hører ikke hjemme på første date, eller før du overhovedet mødes mødes med din date.
Og det siger jeg ikke, fordi jeg ved, at jeg selv er blevet udleveret på det groveste af Ex-Anden Halvdelen, jeg synes det er decideret ubehageligt at høre så intime og private ting om et fremmed menneske, fra et andet fremmed menneske.

8. Selvfede mænd er ufede mænd.
Det samme gælder selvhøjtidelige mænd, der mener de skal tale lidt ned til deres date, fordi de jo er så meget klogere.
Det er altså en utrolig dårlig idé, at smide sætningen “Du drømmer ikke om, hvor mange penge jeg har”, medmindre du sidder overfor en sugardater eller en 18-årig fra Nordsjælland. Du vil jo ikke have en kvinde, der synes det er fedt og vil have dine penge, vel?
På samme måde skal du heller ikke tale ned til hende.
Det eneste, du opnår er, at vise, at du ikke kan klare, at en kvinde er klog, klarer sig godt og måske også klogere end dig. Det findes næsten ikke mere usexet.
Det eneste rigtige er, at fortælle hende, hvor sej, cool og fantastisk hun er.

9. Skriv “Tak for sidst”.
Tavshed er ikke guld, det er bare ucharmerende og uopdragent. God stil går aldrig af mode.

10. Husk at Danmark er generelt et lille land og København er en meget lille by.
Kvinder taler. Sammen. Om mange ting og deriblandt mænd. Jvf. fx punkt 7 og hvorfor eks’er skal lade være med at skidtsnakke om deres tidligere partnere.
En kvinde på Fyn kan sagtens være veninde med kvinder i København, eksempelvis. Det er der før mænd, der har brændt nallerne på.

 

 

Og til kvinderne: Husk lige, at man får den mand, man fortjener. Man må faktisk godt både sætte hælene i og påtale dårlig opførsel. De dårlige mænd skal ikke have de gode damer. It ain’t worth it.

Husk: Hvis du kan lide bloggen, så kan du følge med på bloggens Facebook-side og få besked, når der er nye indlæg. Du er også mere end velkommen på Instagram, hvor der er sovs, hopla og resten af mit liv i små firkanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.