Ting, man lærer på Amager

1.
Det stormer altid. Altid! Selv når det er vindstille, stormer der på Amager. Og så er det jo super skønt, at man bliver bimlende arrig i blæsevejr.

2.
Det er helt, helt almindeligt, at ryge kæmpe joint på åben gade kl. 22.30 mandag aften eller kl. 20.30 onsdag aften. Det tager man ikke så nøje herude.

3.
Man skal være meget sportslig for at blive integreret herude.
Uanset hvornår på døgnet man stikker næsen udendørs, bliver der løbet, cyklet, rulleskøjtet – og rulleskiet, så man er ved at få snuden og hundepoterne kørt af.
Det giver et vist pres i forhold til at opbygge en art sportslighed. Og beklager:
Indgreb forsøgt, effekt udeblevet. Er en doven krop i et kollapset legeme.

4.
Hver dag er Top Gun-dag.
Altså, at de meget veltrænede mandetyper spiller udendørs beachvolly om sommeren (I kan godt huske den scene i Top Gun, ikke?! ) hvilket i dén grad er en udflugt værdig.
Ulempen er, at det også gælder kvinderne, som er så ualmindeligt godt trænede, at absolut intet flytter sig eller folder sig på dem, når de kaster sig i sandet iført mini-bikini.
Overtegnede har så hverken været i bikini eller på stranden i to år…

5.
Der findes intet, INTET, udover verdens tarveligste Lidl. Og sand. Og byggestøv. Og skrald.
Københavns kommune vil nemlig gerne skamvride og manipulere lokalplaner, så man kan banke byggeri med lejligheder i 10 millioner kroners klassen op langs hele strandkanten, men detaljer som vejbelysning, fortorve og skraldespande er ikke vigtige. Hvilket er forholdsvis problematisk, når man bor på en byggeplads. Bælgmørke og livsfare er en skidt kombi.
Betegnelsen ”Lorteøen” er helt på sin plads, det flyder med skrald og hundelorte OVERALT.
Igen: Når man insisterer på, at gøre området til en turistattraktion, så nytter det altså ikke noget, at folk ikke kan komme af med takeaway-kaffekopperne og ispapiret, fordi man har sparet skraldespandene væk.

6.
Det er så langt væk, at ingen gider komme på besøg.
I mit hoved forestillede jeg mig, at folk tog på stranden om sommeren og bagefter på besøg til mig til altan-rosé og grill. Men for byboerne stopper ruten på Islands Brygge, der er første stop med badevand. Hvilket man ikke rigtig kan bebrejde dem.

7.
Folk, der bor på Amager, har ofte hund, men lider af den vildfarelse, at det ikke er nødvendigt at samle op efter den. I stedet køres der den klassiske:
”Hvis ikke nogen ser mig, så behøver jeg ikke fjerne lorten”
Det er jo super lækkert, når det eneste stykke man kan gå på langs vejen, er et græsbeklædt stykke qua de manglende fortorve. I mørke. Need I say more??!!

8.
Øen må stå for landets ubetinget største indtag af Underberg.
De der små flasker ligger i bunkevis o.v.e.r.a.l.t.

9.
Dem, der kalder det her for Mini Manhattan burde retteligt kaldet det, det det er: Lille Warszawa, eftersom hele området er en byggeplads, hvor overrepræsentationen af øst-arbejdere er ca. 1:10.
Og fred være med det (Udover at det er tarveligt overfor Warszawa, der egentlig er en rar by)
MEN:
Udover at de ikke fan af personlig hygiejne (Det opdager man hurtigt i Lidl-køen), så er det der med toiletter ikke rigtig noget, de bruger eller får stillet til rådighed.
Med andre ord:
Er der en busk/et skur eller en bil, sidder der en polak bag ved den og skider.
Dét lærer man på den hårde måde, når ens hund får nappet en bid af et stor, varm, dampende lort efter en omvej bagom et el-skur, mens gerningsmanden fik travlt med at pakke sin store, behårede røv ned i sin arbejdsbuks.
Aaaaaaaadddddddd!
Helt ærligt! Hvad er det I bygger?! Lejligheder, siger du? Så må der være et lokum der, du kan frekventere.

10.
Det der med at overholde reglerne, hvor man bor, er ikke noget, man tager så nøje.
Man kan sagtens fortsætte med at spille techno kl. 01, 03 og 04 om natten og storryge på altanerne, selvom der står det modsatte i husordenen og folk har klaget over en. Ligesom man fikst kan skrælle siden på sin overbos bil og skride fra det.
Hensyn er ikke noget, man bruger på Amager.

Fik jeg sagt, at jeg virkelig ikke er fan af Amager?

Absolut eneste formildende omstændighed er, at man har en altan med solnedgang.
Fandeme ærgerligt, at man ikke kan bruge den, fordi man ikke kan trække vejret derude.

 

C and the City Amager Copenhagen

7 thoughts on “Ting, man lærer på Amager

 1. Hestegrinede højt af den skidende polak. Oplever det også sommetider her på Vesterbro. Hvad fanden sker der for dem??

  • Nu er det ikke fordi, jeg har noget imod polakker som sådan, men de toiletvaner er bekymrende. Er dem, der har hyret dem ikke forpligtiget til at stille ordentlige sanitære forhold til rådighed for dem??

 2. Hmmm det er nu 12 år siden jeg forlod Amager til fordel for Odense – noget siger mig, at jeg måske gjorde det rette alligevel??? selvom jeg savner Amager, eller måske er det i virkeligheden København jeg savner…
  Jeg må et smut forbi Amager, når jeg frekventerer hovedstaden i sommerferien, så sønnen kan se hvor mor boede da hun var ung 😉 Selvom det lyder til, at det er gået ret meget ned af bakke for min lorteø… Måske skal jeg bare acceptere at livet foregår i Odense nu… især nu hvor jeg alligevel leder efter nyt sted at bo…

  • Du og jeg ved begge, at livet foregår i Odense 😉
   Hvor flytter du hen og hvornår går turen til Kbh?

 3. Pingback: Mandag | C & the City

 4. Pingback: At rulle velkomstmåtten ud og en kæmpe rabat | C & the City

 5. Pingback: Ti ting, du lærer, når du bor i København | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *