Guide: 5 steder, du skal besøge i Genéve

Igen, så slår jeg lige et slag for det schweiziske, her med et alternativt bud på en storbyferie.
Genéve er i min optik stærkt undervurderet og i allerhøjeste grad et besøg værd, det behøver ikke engang være specielt dyrt, fordi flybilletterne dertil altid er ret billige og især fordi der er rigtig mange ting, der er gratis.
Ja. Så fik jeg din opmærksomhed.

Det er en af de ting, der ofte nævnes i forbindelse med Schweiz og også bruges som argument for at undgå, at tage dertil: Prisniveauet.
Og ja, der er nogle ting, der er dyrere, men der er stadig andre steder, der er dyrere at holde ferie i: London og København eksempelvis og til gengæld har Schweiz et service – og kvalitetsniveau, der er betydelig meget højere, så pengene er overordentligt godt givet ud,

 

Photocredit: Geneve tourism

Photocredit: Geneve tourism

 

Geneve er smuk, smuk by, historisk interessant, har et godt klima, de smukkeste omgivelser med sø og bjerge, det tager kun to timer at komme dertil med fly og om vinteren kan du være på ski højest halvanden time efter du er landet.

Byen er vært for en international konference om ugen for internationale diplomater, ngo’er og organisationer som FN, Røde Kors og WHO og den slags typer rejser så meget, at de ikke gider noget pis og det kommer dig til gode, hvis du, som mig, er fan af, at der er rent, pænt, folk opfører sig ordentligt, maden er god, vinen fremragende og en generel service, der bare giver lfølelsen af livskvalitet, kvalitet, luksus og velstand.

Jeg er pjattet med det!

Læs også: Hotellerne, du skal kende i Hamborg 

 

evgb3fj6ajeso6tk87shv3n9t6

 

Mit bud er, at byen de næste år kommer til at sparke sig ind i rækken af foretrukne storbyferie-destinationer af samme årsager, jeg anbefaler den selv på det varmeste og sender dig gerne afsted med fem ting, der på ”Må prøve-listen”:

1. Fondue: 
Fondue er et must, når man er i alpelandet. Det er deres specialitet og de er røvgode til det. Ostefondue i særdeleshed og jeg kan ikke engang lide ost. Det er den ultimative guilty pleasure-ret, da den udelukkende består af fedt og kulhydrat, nemlig ost og hvidt brød, som man indtager osten med.
I Genevé er stedet Café du Soleil og de er vidt berømmede for det.
De har i øvrigt udvidet ostefonduespecialiteten til, at det også omfatter de fastbrændte skorper i bunden. Når man er færdig spørger tjeneren om man vil have skorperne, og bare sig ja, selvom det lyder mega-klamt. Når gryden kommer retur, vil du forstå hvorfor.
Café du Soleil, 6 Place du Petit-Saconnex, 1209 Genéve

 

IMG_62441-1024x683

 

2. Picnic
Med både søen, bænkene og de mange grønne områder er det oplagt at holde en picnic og hvile fødderne. Søen og de omkringliggende bjerge giver en fantastisk udsigt og fornemmelse.
Den billige måde er at rippe en deli og et konditori og så slå sig ned, men mange af hotellerne langs søbredden arrangerer også picnickurve med hvide duge, champagne og det hele.

3. Chokolade
Man kan ikke sige Schweiz uden også at sige chokolade og et besøg hos en af de ældre og mest berømte chokoladeforretninger er derfor et must
Farvarger har lavet chokolade siden 1861 og de kan altså deres kram. De rister endda chokoladebønnerne selv!
De har så meget sans for detaljen, at de gamle ordrebøger stadig står i butikken og, med sirlig skrift på silkepapir, fortæller hvad folk har købt.
Heldigvis skriver de ikke længere ens indkøb ned, det havde været pinligt!
Men besøg den fine butik, chokoladerne er mageløse!
Chocolats et Cacaos Favarger, 19 Quai des Bergues, 1201 Geneve 

 

favager geneve c and the city chocolate switzerland

 

4. Urmuseet
Ligesom chokoladen hører ure også med til det Schweizske DNA.
Så hvis man har en mand, der interesserer sig for ure eller selv gør, så er et besøg på urmuseet en god ide.
500 års historie med urmageri i Patek Phillippe Museet er ret fascinerende.
Musee Patek Phillippe, 7 Rue des Vieux-Grenadiers

5. Sø-cruise:
Jeg ved det godt, men jeg har altså en svaghed for det med at sejle rundt og se storbyer fra vandet.
En sejltur på Genéve-søen er en fantastisk oplevelse og fås både med og uden et gourmetmåltid ombord. Jeg ville klart vælge med!
Og ja. Man kan også komme på cruise med fondue
http://www.cgn.ch/fr-ch/

 

Photocredit: Geneva Tourism

Photocredit: Geneva Tourism

 

Bonustip 1:
Når du lander, så træk en billet ved udgangen og kør gratis med bus og tog til centrum indenfor halvanden time.

Bonustip 2:
Hoteller og vandrerhjem forærer deres gæster et rejsekort til al offentlig transport mens du er I byen

Bonustip 3: Tag en vandtaxa over søen. De gule “Moettes” sejler mellem kysterne I byens indre farvand. Det er også gratis.

Bonustip 4: Det kan tit betale sig at mellemlande i Geneve, når du rejser ud i verden. Oftest mellemlander man i Zurich eller Wien, men qua de billige flybilletter til Geneve, så er der penge at spare på den front. Flybilletter koster ca. 800 kr. t/r, men fås helt ned til 400 kr. på udsalg

Bonustip 5: Hoteller er ret dyre, regn med ca. 1000 pr. overnatning. Et af de steder, der både er til at betale og værd at bo på er Tiffany Hotel. (Reklamelink) Et lækkert boutique-hotel med fantastisk beliggenhed., hvor man jævnligt kan score et værelse til halv pris og som generelt har en vildt god pris i forhold til kvalitet, beliggenhed og priserne på byens andre hoteller. Hvis penge overhovedet ikke er et issue, er det her du skal bo (Reklamelink)

Kunne du finde på at tage til Genéve? Eller har du været der? Hvad synes du?

Læs også: De bedste hoteller i Paris

 

qhc84srg7jv0keeb74g4r9dst1

 

English recap: I really have a thing for Switzerland and everything swiss. In my point of view Geneva is one of the best places to go on a city break. There’s a great ambience in the city, the service, food, wine, climate and chocolate is excellent and it’s on its way to become a hip city. Besides the expensive places there are a lot of galleries, small cafes and shops that create a hip and young atmosphere as well. Above I’ve mentioned the five must do’s in Geneva: Cheese fondue, chocolatiers, a cruse on the lake, a picnic by the lake and a visit to the Philippe Patek museum with watches to die for.
And  – the public transportation is free.

One thought on “Guide: 5 steder, du skal besøge i Genéve

  1. Pingback: Guide: 5 tips til Paris i børnehøjde | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.