Hvad alle damer bør have på telefonen

En af de ting, jeg elsker ved Wingman er hans omsorgsfuldhed. Alle de gange vi har været ude, har han altid sagt:
”Tag nu en taxa hjem” (I stedet for at cykle fem stive kilometer på to flade dæk) og ”Skriv lige når du er hjemme”.

En ting er, at det er vildt rart, at der er nogen, der bekymrer sig om en og viser det, men det er også en rar sikkerhed at have: At der er nogen, der holde øje med mig og at jeg er kommet hjem i forholdsvis god ro og orden.

 

unnamed-128

 

Kald mig miljøskadet, men det er noget, jeg tænker en del over, det med ens sikkerhed i nattelivet, måske fordi jeg også selv er blevet overfaldet engang. I hvert fald er jeg super bevidst omkring, hvor jeg færdes, min påklædning og jeg har fx altid sko på som jeg kan løbe i. Og nej. Sådan burde det ikke være. Men det er sådan det er, når man er kvinde, ude i byen, efter mørkets frembrud.

Generelt er der rigtig mange kvinder, der er bekymrede for turen, når man fragter sig selv hjem. Og den der med at gå med nøglerne i hånden, med den spidseste fremme, så man er på forkant, kender jeg også godt.

Da jeg boede i Odense blev jeg faktisk næsten altid hentet af Ex-Anden Halvdelen. På min foranledning, ikke hans, vil jeg godt understrege og jeg har i dén grad også hentet ham (Og fisket ham op af springvand, jagtet forsvundne dankort og tørret bræk nok op til en hel efterskole, men lad det nu ligge)

Jeg lavede også et forudbetalt taxakort til Yngste Bonusbarn, så hun altid kunne komme hjem, uanset om hun havde penge til det eller ej, fordi jeg simpelthen ikke kunne holde tanken ud om, at hun stod et sted, gerne ville hjem og ikke kunne komme det, hvis vi, af en eller anden grund, ikke kunne hente hende.
Og ja. Jeg har også hentet hende i smug. Uden at sige det til hendes far
(Fordi der gik lidt inflation i at skulle hentes langt fanden ude på Nordfyn midt om natten.
Det var en del af den der uopdagede depression: At jeg var så sygeligt angst for, at der skulle ske dem noget, at jeg ikke havde et roligt øjeblik før de stod (lå) på matriklen. Altså helt ude af proportioner. Men eftersom jeg alligevel ikke sov, så var det nemmere at hente. Så var jeg helt sikker på, at der ikke skete noget på min vagt)

Det med at komme sikkert hjem betyder bare noget, især når man er singledame og der ikke lige er nogen, der opdager, hvis man forsvinder på vejen. Derfor er jeg ret glad for app’en ”Watcher”, der simpelthen er en virtuel ”Følge hjem makker”:

Sådan gør du:
Du indtaster din rute og derefter holder app’en øje med, om du kommer ud af kurs, om du begynder at løbe, står stille i længere tid, eller om dine hovedtelefoner bliver hevet ud af stikket.
Hvis det sker, så spørger app’en dig, om du er ok, og svarer du ikke inden 30 sekunder, slår den alarm og giver f.eks. dine veninder eller kæreste besked. App’en kan også notificere dine nærmeste, når du tager afsted, og når du når sikkert frem, og hvis du har lyst, kan de også følge din færden på et kort.
Og den virker naturligvis også, hvis man er mand.

Pt. fås den dog kun til iPhone, men det er fanme smart. En androidversion skulle være undervejs i april/maj

Nu mangler jeg bare at finde ud af, hvordan jeg overtaler Wingman til også at bruge den. Han har det nemlig med at hoppe op på kørende biler på hjemvejen.
Og det er jeg så ikke så begejstret for.

Kunne du finde på, at bruge en “Kom sikkert hjem” app?

 

English recap: I’ve installed “Watcher” on my iPhone. The app tracks you and alarmes your friends, if you don’t get home. As a single woman I find it very reassuring that people knows if I suddenly disappear. 

One thought on “Hvad alle damer bør have på telefonen

  1. Pingback: Det skulle jeg så nok ikke have gjort #2 | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.