Guide: Her skal du spise frokost i Paris

Det slår mig, at der er to typer af rejsende:
Dem, der dingler rundt og bare tager, hvad der kommer og dem, der helst vil være forberedt hjemmefra. Fx på mad-delen.

Jeg er klart den sidste type, hvilket har givet en del udfordringer med mine rejsepartnere gennem årene, fordi livet simpelthen er for kort til dårlig mad. Og når man kun har 3-4 dage i en storby og de gode steder ofte er bookede måneder i forvejen, så researcher jeg røven ud af miniskørtet for at sikre, at der i det mindste er et par gode måltider sikret.

Jeg siger ikke det skal være dyre steder, eller at det ikke er sjovt, at finde noget spontant, for det er det bestemt. Det handler mere om at sikre, at det ikke ender som første gang, jeg var i Hamborg, hvor jeg stadig har nedtur over, hvor dårlig mad vi fik på noget, der ellers skulle have været en rimelig romantisk aften. Det løste sig heldigvis senere.

Derfor har jeg fundet nogle fine frokoststeder i Paris, spredt lidt ud over byen, afhængig af hvor man nu er.

Rose Bakery:
Her er det en god idé, at være forberedt på, at man har lyst til at spise alt, hvad de har og også kommer til det, da der kan være kø mellem 12-14 og man nok derfor ikke skal være gammelsulten.
Der er salater, supper, quiches, scones og kager to die for, alt sammen frisk og hjemmelavet. De taler endda engelsk.

Rose Bakery ligger flere steder i Paris, men jeg anbefaler enten den i Marais på rue Debelleyme 30 eller rue des Martyrs 46 i det 9. Arr. 

 

Miznon:
En anden klassiker i Marais er falafel og nej, jeg sender dig ikke hen til overhypede ”As du falafel” på Rue de Rosiers , der står på alle bloggeres og turistsites lister. Det falafel-sted er virkelig et eksempel på branding, når det er bedst.
Bevares, det er fint nok, men jeg vil hellere give dig det, der er endnu bedre, hvor pariserne selv sidder.
Det er Miznon i rue des Ecouffes, en israelsk gaderestaurant, direkte fra Tel Aviv.
Maden er superlækker, frisklavet, perfekt tilberedt, stemningen er hyggelig og man kan få lov at sidde ned, så man ikke skal kæmpe med pitabrød, der sprækker og dressing ned ad armene på åben gade.
Det føles… knapt så pariserchict, så Miznon er the place to go.

 

Man kan godt kalde det crack i pita. Så godt er det faktisk.

 

A la Cloches des Halles:
Området omkring Les Halles er fyldt med madmæssige turistfælder, men der er også perler imellem. En af dem er A la Cloches des Halles, der er så uturistet som det kan blive. Det er et typisk parisisk frokoststed med stamgæster, stemningsfuldt, sjovt og højt tempo.
Ligger på rue Coquillière 28 ved metroen Les Halles.

Er du ikke til restauranter eller cafeer til frokost, så ligger madgaden rue Montorgueil nær Les Halles og byder på et væld af små steder, hvor man kan gå ind, mikse en salat eller en sandwich, tage maden med, spise den på en bænk og se på mennesker.

Læs også: Her skal du bo i Paris

 

Se. Så fin pariser-bistro. Je t'aime!

 

Restaurant Atlas
I mit yndlingsområde ligger der også adskillige herlige steder, et af dem er Restaurant Atlasrue de Buci.
Naturellement.
Mere retvisende er det en bistro, men stemningen er forrygende og der er flere franskmænd end turister og så er jeg glad. Det er jeg også for deres confit de canard og eggs benetict, der er to die for.
Det er ikke det store franske køkken, men prisen er lav og området et af de bedste i byen.

 

Hvis nogen skulle være i tvivl: Rue de Buci er også virkelig pæn i jule-tøj

 

Cafe Marly
Café Marly, der ligger i Louvre’s indre gård er i dén grad et besøg værd, både for maden og atmosfæren.
Den er hverken hemmelig eller ukendt, men den er tæt på magisk, når man sidder ude på terrassen en lun sommerdag, under de mægtige hvælvinger, med noget koldt i glasset og direkte udsigt det museets ikoniske glaspyramide.
Og så spiser man faktisk aldeles glimrende, hvad man egentlig ikke skulle tro, når restauranten er nabo til en af verdens største turistattraktioner (Det er her Mona Lisa hænger, hvis du er helt og aldeles Pariser-ukendt)

To ting, du skal vide:
Husk at bestille bord, ellers får du bare en time i kø i stedet, og undgå Marly om vinteren. Det er terrassen og den fabelagtige udsigt, der er clouet og kan man ikke sidde udenfor bliver restauranten hurtigt klaustrofobisk, fordi det er også er her, at pariserinderne flasher deres chikke indkøb på en utrolig larmende og selvpromoverende måde 😉
Det kan selvfølgelig også være en attraktion i sig selv, men jeg anbefaler klart et sommerbesøg på terrassen.

Info:
Café Marly
93, Rue de Rivoli , 1 arr.
Metro: Palais-Royal

Læs også: De bedste hoteller i Paris hippeste kvarter 

Nu er det din tur.
Hvor er dine bedste spisesteder i Paris?
Og hvad synes du egentlig om de her guide-indlæg? Hot eller not?

English recap: Some of my favourite places to go to lunch in Paris. They are all over the city, so you can pick a place when you’re in the local neighbourhood

5 thoughts on “Guide: Her skal du spise frokost i Paris

  1. Åh, det ser bare herligt ud.
    Le Gymnasie blev helt sikkert min favorit, da jeg oplevede byen i april. Jeg fremviste billeder her http://venterpaavin.blogspot.dk/2015/04/paris-fotodagbog-dag-1.html og her http://venterpaavin.blogspot.dk/2015/04/paris-fotodagbog-dag-3.html derfra, og nøj, det var godt. Så selvom vi havde startet feriens første måltid ud der, vendte vi tilbage på sidstedagen, til trods for at cafe-mulighederne jo var mange; netop fordi det var så skøn betjening, dejlig stemning, uformelt og ualmindelig lækkert.

    – Anne http://www.venterpaavin.blogspot.com

  2. Pingback: Guide: Jul i Paris | C & the City

  3. Pingback: Guide: 10 tips til Paris i børnehøjde | C & the City

  4. Pingback: Guide: Her får du Odenses bedste takeaway burger | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.