Kære Frede – Fyr den af

Kære HKH Frede,

Ja, måske skal jeg lægge ud med at undskylde for, at jeg kalder Dem for Frede?

Det er hverken af mangel på konduite eller respekt, men jeg synes at vi, trods alt, kender hinanden for godt til, at jeg skal kalde dem for HKH Kronprins Frederik.
Vi har jo begge slået vores folder nogenlunde samtidig i det aarhusianske, både på de samme barer og cafeer – selvom De vist slog Dem en lille smule mere løs end jeg… Det skal De nu ikke høre noget for, Aarhus og dens indbyggere er prægtige, så De har min fulde forståelse.
I øvrigt er misundelse en grim ting og det er faktisk grunden til at jeg skriver til Dem nu.

Ser De, HKH Frede, jeg tror, at Deres ophold i den jyske hovedstad muligvis har forvirret Dem lidt. Det er jo ikke uden grund, at man kalder Aarhus for ”Smilets By”, men resten af landet er altså ikke lige så large indstillet.
Hovedparten af Deres undersåtter består desværre af nogle ualmindeligt smålige typer, anført af visse formiddagsblade, der konsekvent lefler for den indre svinehund og laveste fællesnævner og det kan De jo ikke gøre for.

Dybest set handler det nok bare om, at der sidder nogle chefredaktører, der selv er svært indebrændte over at skulle sidde i kø foran en bro, når nu de endelig havde slæbt sig til den jyske højderyg. Det er journalister af den rang simpelthen for vigtige til (altså både at skulle til Jylland OG sidde i kø samme aften) og De, kære Kronprins, skal altså ikke tro, at der er forskel på folk.
I dette land er vi alle lige og det er ændrer man ikke sådan på, kongelig eller ej.
(Medmindre De tager chef-redaktricerne med næste gang, De kører. Så er det naturligvis en helt anden sag, der ikke kommer undersåtterne ved. Journalister tror, per definition, at de er mere værd end andre. De ved, det der med at være Den Fjerde Statsmagt og samfundets vagthund osv. Men som De kan se i mediebyen på Roskildefestival, så er der ikke noget, der kan lukke munden på en vagthund som lidt forskelsbehandling og fri bar. Bare lidt insiderviden, De kan benytte Dem af til en anden god gang)

Nu er det bare sådan, at De er tronfølger i det her latterlige lille land, hvor den eneste lov, der er enighed om at overholde er janteloven og det har De min dybeste medfølelse over. Jeg kan godt forstå, hvis De efter dette stormvejr tænker, at De faktisk ikke gider være Konge.

Men De er nødt til at vide, at det ikke er personligt mod Dem.
Danskerne bryder sig heller ikke om statsministre, der går med Gucci-tasker eller statsministerkandidater, der bliver klædt på, så han kan begå sig i udlandet. Det har den samlede nation også brugt lang tid på at diskutere, fordi man så åbenbart bevæger sig for langt fra folket.
Den slags smålighed synes jeg De skal holde Dem for god til at tage Dem af.
De har jo tidligere vist Dem som en mand af folket og blevet kaldt Kronprins af tiden og det er jo nok der hunden (Altså ikke Ziggy, det er en talemåde) ligger begravet:

Danskerne har ikke det samme udsyn og internationale format som Dem og derfor forstår vi, ganske enkelt, ikke det moderne livssyn som De har. Med andre ord:
Deres store format som far, husbond, ligestillingsforkæmper og strateg, har simpelthen taget danskerne på sengen.

De, HKH Kronprinsen, havde jo naturligvis luret, at det ville blive en shitstorm uden lige, hvis det kom feministerne, der udfolder sig i de københavnske aviser, for øre, at De havde ladet HKH Kronprinsesse Mary være alene hjemme med fire børn hele natten.
Hvem ved, måske var det endda Dem, der havde morgentjansen med at få børnene op og i skole og daginstitution, når nu De havde været ude at føjte aftenen før og dermed ikke kunne løfte Deres ligelige del af opgaven ved aftenputningen?

Jeg forstår til fulde, at De, på ingen måde kunne forsvare, at sidde og glo på en tom bro den halve nat, for tænk, hvor bekymret Deres hustru ville blive. Man har jo godt hørt, at fru HKH Mary ikke har det så godt med, når De er ude om natten.
Så som den trofaste og ordentlige mand De er, har De naturligvis set det som Deres fornemmeste opgave, at hun ikke blev urolig i stormvejret.
Og da broen jo var lukket og hun dermed ikke kunne drage til Jylland for at hente Dem, hvis De blev for længe ude på de midtjyske værtshuse, så måtte De jo sætte Deres liv på spil og krydse en lukket bro for, at sikre roen i de hjemlige gemakker.

Det skal De ikke skamme Dem over!
Det er tværtimod en rigtig mand, der gør den slags for sin kvinde og sådan en tager naturligvis sin del af tørnen på hjemmefronten, koste hvad det vil.
(Er De i øvrigt sikker på, at bro-stuntet ikke er en aftale som deres hustru har lavet, bag Deres ryg, med PET-gutterne? Kvinder er jo nogle snedige sataner typer og HKH Kronprinsessen er tydeligvis ikke tabt bag en vogn)

Indimellem får man nogle ufortjente klaps, fordi man er lidt for meget på forkant og det er det, der er sket for Dem.
Derfor er det nu, at De må mande Dem op og vise Dem som den ægte forgangsmand, som De er. Vise, at der ER forskel på folk og at der absolut ikke er grund til at undskylde noget som helst. Hvis De virkelig vil skrue bissen på, så skal De bare sige noget om Deres grundlovssikrede ret til, at gøre, hvad der passer Dem. Dét er noget, de danske medier kan forstå og selv benytter sig af, selvom folk bliver sure.

Så næste gang De skal nogen steder, så bed legekammeraterne henne i forsvaret om at fyre op under et fly. Som det mindste. Også selvom De bare skal på jagt i det nordsjællandske.

De har simpelthen være for flink og fremsynet, Hr. Kronprins og nu skal De begynde at kræve deres ret, uanset om De vil alene til udsalg i Magasin, okkupere et handicaptoilet i fire timer eller være gæste-chefredaktør på en avis. Om det så er en stripperstang i Boxen i Herning, De gerne vil have, så De kan tage en svingtur, og træne lidt mens De venter, så er det aldeles fint med mig. Det må De gerne, især når man tænker på, hvad De ellers må stå model til:
De fjollede hatte, De er tvunget til at gå med, at De hvert år skal være frisk den 1. januar OG besøge Deres mor, SAMT konversere et hav af kedelige ministre med påhæng, se interesseret ud, når ligegyldige mennesker siger noget ligegyldigt, hænge medaljer på idioter og ikke engang kan drikke en fadøl i en bar uden 5 mio. mennesker har en mening om det. Ja, ikke engang Facebook, som vi andre nærmest betragter som en menneskeret, kunne De få lov til at være på.

Hvis nogen har fortjent at køre over en lukket bro i sit eget land, helt alene, så er det Dem.

Kære HKH Frede – De fyrer den bare af. Lidt kongelig har De trods alt lov til at være.

 

Kronprinsen-profilbillede-galla-2009.jpg-2Foto: Kongehusets hjemmeside, fotograf Steen Evald

 

English recap: The Crown Prince of Denmark, HRH Frederik, crossed the great belt-bridge on sunday night, even though it was closed for the public due to bad weather. Its a big deal in the danish media these days and this is my letter to The Crown Prince, basically telling him to knock himself out and do as he pleases. He’s The Crown Prince for Gods sake! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.