5 fantastiske til fjæset i varmen

Christina Melchiors blog

Sol og varme er godt for alt. Alt! Og nej, det er ikke for varmt, heller ikke selvom man sveder steder, hvor man ikke burde svede.

Af princip er alle former for glimmer godt i min bog, men jeg medgiver gerne, at sydlandske varmegrader kan være noget af en udfordring, når det kommer til hudpleje. Man orker jo ikke at ligne en discokugle i ansigtet.

Trods et intenst had, så er der ingen vej uden om solcremen, men uanset hvor lette konsistenser mærkerne praler med, så synes jeg alligevel at huden fedter mere (Jeg sværger i øvrigt til disse solcremer)
Da sol og vand virker udtørrende, kan huden oveni give sig til at kræve mere fugt og så er forvirringen jo total. Især når ens, ellers velfungerende, normale ansigtspleje pludselig giver det kedelige spejlblank i hele fjæset-look, udbrud og andre tarveligheder.

I vanlig prøvekanin-stil (Og fordi jeg har en lillebitte fetisch i beauty-indkøb-afdelingen) har jeg været u-t-r-o-l-i-g mange produkter igennem, for at finde to modeller, der virker lige godt for både mænd og kvinder, afhængig af hudtype.

Som altid er det fuldstændig uvidenskabeligt og udelukkende baseret på, hvad der funker for mig. Hvis det er videnskab og dokumentation, der gør det for dig, så er det Pudderdåserne og Beautyspace, du skal tjekke ud.
Det kræver dog ikke stor forskning, at finde ud af at det er fugt, der er tricket, IKKE fedt. Rigtig meget creme til tør hud indeholder fedt, ligesom de meget populære ansigtsolier (Surprice!) og så går mit face amok.

Har du virkelig fedtet hud kan du pille ansigtscremen ud af ligningen og nøjes med dit fugt/rynkeserum, solcreme og evt. BB-creme, foundation, pudder eller hvad du ellers bruger. Alternativt kan ansigtscremen udskiftes med en lettere model, der udelukkende giver fugt i rå mængder.

La Roche Posay og Bioderma har lavet to virkelig gode og meget prisvenlige ansigtscremer, der giver masser af fugt, samtidig med at de ikke irriterer huden, hvilket er utrolig rart for os, der er lidt sarte i det. De trænger også lynhurtigt ind, så man slipper for følelsen af svedskæg i hele ansigtet.

Jeg har fablet op ad stolper og ned af vægge om fortræffelighederne i Caudalies ansigtsspray, men denne fra Mario Badescu med aloe vera, urter og rose er et værdigt alternativ og vældig meget billigere.
Oh, the joy med sådan et lille fugtspritz i løbet af varme dage!
(Ja, man(d) kan godt synes det er lidt fesent, at sidde og pifte vand i fjæset, men man behøver jo ikke gøre det i fuld offentlighed. Og de mænd, jeg har prøvet det af på, har bestemt ikke klaget. Til mig, that is)

Mario Badescu har også lavet en kick-ass natcreme, der virkelig funker. Den føles noget fedtet, når den kommer på, men det forsvinder og bliver erstattet af ren fugt.
Den er smækfyldt med hyaluron-syre, der virkelig sparker fugt i huden og man kan godt blive ret overrasket, når man møder sit glatte ansigt i spejlet om morgenen. Med alle de gode sager, der er i, er prisen overordentlig rimelig.

Sidst, men ikke mindst er jeg helt pjattet med denne læbepromade med farve fra Burts Bees.
Masser af fugt, overraskende god smag og et hit af farve, min er den, der hedder ”Hibiscus”  Hvis du vil have en med solfaktor i, har Korres et godt udvalg. ”Purple” og ”Rose” er fx pæne.

Det er ret skønt, at der er et alternativ til læbestift, når det er varmt og mine erfaringer med udendørsliv og lipgloss er, mildest talt, dårlige.
Eller skal vi nøjes med at sige, at det charmerende går i dén grad af en, når man står af cyklen, forsøger at mønstre et smil og små, latterlige pis-dyr har sat sig fast i fancy lipgloss hele vejen rundt om kølegitteret… Score!

Produkterne fås alle online og de netshops, jeg har linket til giver gratis fragt, undtagen Bioderma, der koster fragten en 20’er.  Love it!!
Ellers fås La Roche Posay og Bioderma på apoteket, Mario Badescu fås bla. hos La La Berlin i København og der er forhandlerliste på Beautyhero.dk . Burts Bees fås bla. hos Magasin.

NB: En servicemeddelse: Facebook har igen, igen ændret på, hvad der bliver vist i ens feed, så hvis du synes, der er meget langt mellem indlæggene, så er det ikke kun fordi jeg er sløv. Hvis du vil være sikker på ikke, at gå glip af noget, så sign up via nyhedsbrevet nederst i højre side. Så lander der en mail, når der er et nyt indlæg.

English recap: Some of my favorite products for skincare in a hot and sunny summer

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.