Grinchen, der stjal julen

Måske er jeg lige vel paranoid, men jeg har efterhånden på fornemmelsen, at der sidder nogen henne hos LortePostDanmark, der læser med på bloggen og systematisk sørger for at pakker med mit navn på forsvinder sporløst, bare som hævn.

I dag er det 14 dage siden, at mine much wanted Isabel Marant Pour H&M støvler blev sendt fra hovedstaden. F-j-o-r-t-e-n!
Jeg kunne fanme have gået til fucking Frederiksberg og tilbage igen, for at hente støvler selv, på kortere tid. Og nej, jeg kan ikke bare købe nogle andre, for det er jo naturligvis ”De-overhypede-støvler-fra-den-overhypede-kollektion-der-fik-folk-til-at-opføre-sig-som-urmennesker-og-flåede-alt-væk-på-5-min”-støvlen. Ekstra bittert bliver det i øvrigt, da jeg overhovedet ikke havde råd til de støvler i første omgang, men heldigvis er udstyret med en ny hund, der har besluttet at følge i den gamles potespor og give virkelig gode julegaver, som jeg måtte få på forhånd. Plus, at jeg fandengaleme har  fortjent de skide støvler efter lorteåret over dem alle.
Så jeg lukkede øjnene og tænkte på noget andet, da pengene røg ud fra kontoen med slutresultatet: Minus støvler og minus pengene. Skide tak!

Jeg ved da egentlig heller ikke, hvad jeg havde forventet. Jeg burde have sagt sig selv, at shitstormen naturligvis ikke er aftaget endnu. At det var for godt til at være sandt når: 1) Dejlige mennesker gav mulighed for, at boots kunne købes til et pre-event, 2) Det lykkedes at score dem i min størrelse, trods hype, tumult og vilde shoenistaes.  Så självklart skal det gå galt, når vi bringer nr.3 i spil: Forsendelse med LortePostDanmark.

Ingen, med et minimum af intellekt, kan finde på, at sende den slags godter uden Track&Trace, så der er en smule styr på sagerne. Det hjælper bare ikke fem potter pis, når det eneste man kan se er, at pakken er ankommet til Københavns Postcenter og derefter har været ”på vej” i fjorten dage. Måske er de i gang med at pelse en ny ko og garve skindet, hvad ved jeg.

Men det er mig simpelthen u-b-e-g-r-i-b-e-l-i-g-t, at der kan være SÅ stort svind i pakker, der sendes med statens eget postfirma. I 2012 var det ca. 10.000 pakker, der forsvandt og i oktober i år lavede YouGov en rundspørge, der viste at 25% af danskerne indenfor den seneste tid, havde oplevet, at deres brev ikke kom frem.
Det synes jeg altså er mange – selvom der selvfølgelig er langt flere, der når frem. I andre firmaer overvåger man ansatte og fyrer rask væk folk, hvis de kommer til at gå hjem med en af arbejdspladsens kuglepenne i lommen. Hos PostDanmark sætter man bare priserne op og opfinder mærkelige og endnu dyrere forsendelsesmåder for at sikre, at pakkerne når frem – hvilket de så ikke gør alligevel – mens medarbejderne rapser løs.

Er der nogen, der ved, hvad de private fragtfirmaers svind-kvote er? For der hører man, pudsigt nok, ikke meget om pakker, der forsvinder. Kan der ikke være noget at lære fra det område? Er det måske slet ikke hos PostDanmark den er gal, men et andet sted? Og skal vi virkelig bare acceptere, at vores ting forsvinder mens priserne stiger år for år? Hvornår er der nogen, der reagerer på at servicen simpelthen er blevet for dårlig til prisen?

En ting er dog sikkert: Hvis du bliver tilbudt et par grå Isabel Marant støvler i str. 40, så er det mine! Aflever!

 

isabel marant h&m

 

PS: Undskyld sproget i indlægget. Stresshjerner har svært ved at koordinere og damer bliver noget vripne, når det planlagte julefrokost-outfit går i vasken.

PPS: Jeg mener selvfølgelig ikke at alle ansatte hos PostDK stjæler. Jeg forstår bare ikke, at så meget post forsvinder.

PPPS: Den, der bjæffer noget om materialisme, noget andet at gå op i og de sultne i Afrika, får både patvridere, Olfert’er og sherifstjerner. So sue me.

English recap: As an early christmaspresent, my dog (:-)) gave me a pair of the very popular Isabel Marant pour H&M boots. But unfortunately they’ve got lost in the mail! And I’m pissed, cause´ they’re sold out everywhere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.