3 uundværdige livreddere i hverdagen, der sikrer din nattesøvn

3 livreddere

Man føler sig en lille smule som en pusher, når man overdrager folk små pakker af stanniol med piller.

Bare rolig, det er ikke noget kriminelt, vi er ude i overhovedet. Når jeg bijobber som pusher skyldes det, at jeg i årevis har købt forskellige vitamin, helse og naturpræparater i udlandet, fordi udvalget er meget større, billigere og man kan få ting, som kræver recept i Danmark. Helt lovligt, vil jeg godt lige understrege.

For med rejser, jetlag, skiftende arbejdstider, natarbejde, syge børn og arbejdsdage med store præstationer  kan det være invaliderende ikke at få sin søvn.
Mange tyr derfor til sovepiller, men hvis der kun er 4 timer til man skal op, kan den løsning ikke bruges, man kan også blive sært bombet i hovedet af det, plus at de skaber afhængighed, så sovemedicin er ikke en holdbar løsning på lang sigt.
I mange år har jeg fx ikke haft et liv haft jobs, der betød at jeg skulle op kl. 02, 03 og 05 om morgenen, hvilket er ret svært som B-menneske…
Nogle af mine kolleger vænnede sig til at gå i seng kl. 20 om aftenen, andre til at sove lidt om dagen og lidt om natten – og jeg vænnede mig til ikke at sove overhovedet. Det bliver man ikke et godt menneske af!

Det er her mit hemmelige trick, Melatonin, kommer ind i billedet og som jeg har pushet i vennekredsen med rund hånd.
1)
Melatonin er kroppens naturlige sovemedicin. Hjernen udskiller hormonet om aftenen, så vi bliver døsige og falder i søvn. Dannelsen fremmes af mørke og hæmmes af dagslys, så hvis du fx skal sove om dagen efter natarbejde, så kan det blive svært pga. dagslyset og ved fx nat – og skifteholdsarbejde, kan der gå rod i produktionen, så det bliver endnu sværere at sove.
Melatonin er receptpligtigt i Danmark, selvom ingen forstår hvorfor, men kan fuldt lovligt købes i andre EU-lande og USA og er på ingen måde skadeligt ved korttidsbrug, kroppen danner det jo selv i forvejen. Et tilskud ved sengetid hjælper med at regulere døgnrytmen og kan bruges efter behov. Læs evt. mere her. (Og jeg HAR vendt det med lægen også. Fyi)

Jeg køber det hos registrerede helsekostfirmaer i England og USA, så jeg er sikker på at varen er ok. Lad være med at købe det på Ebay, du ved ikke hvad du får.
Melatonin  fås i forskellige styrker og virkningstid fx 4, 6 og 8 timer. Ret smart i forhold til almindelige sovepiller og de giver ikke den der døsige hang-over følelse. Fx kan man købe dem på 3mg og så tage to, hvis man skal langtidssove (8-9 timer)
De fås også med med 5 mg  og med 10 mg.
iconHvis du konsekvent har søvnproblemer, så gå til lægen! Mange psykiske sygdomme, stress og depression viser sig ved søvnløshed, så hvis problemet er længerevarende, så skal det tages alvorligt.

2)
Med skiftende arbejdstider, stress eller almindelig glemsomhed, kan det svært at huske sine vitaminer. I hvert fald for mig.
Derfor har jeg altid en multivitaminspray i tasken, så jeg kan tage et pift, når jeg kommer i tanke om det. Denne indeholder alle de vigtige daglige vitaminer, incl. alle B-vitaminerne, der er vigtige for kvinder og stressede mennesker.
Vitaminsprays hitter pt helt vildt i England og USA, fordi de er så nemme at bruge, de flydende vitaminer optages nemmere i kroppen, end piller, der skal vandre hele vejen gennem systemet og de indeholder heller ikke nogle af de tilsætningsstoffer som mange allergikere reagerer på.
Den fås også til særlige behov, fx hvis du har ekstra behov for D-vitamin (og det har de fleste af os om vinteren) og ekstra B-vitaminer og folinsyre, hvis du gerne vil være gravid.

3)
Her afslører jeg mit husmor-gen. Calendula-cremen  plejer jeg at slæbe hjem fra Frankrig i litervis. Den er særdeles effektiv ved alle småskavanker som tør og ru hud, solskoldning, eksem, småskrammer, brandsår, barber-rifter, revnede hundepoter mm.
Calendula virker anti-inflamatorisk, beroligende og helende på huden og er uhyggeligt effektiv. Ofte, hvis man får eksem/udslet/hudproblemer, så er lægen lynhurtig til at udskrive et cortison-præparat, men jeg er ikke den store fan af de steroider (binyrebarkhormon) som det indeholder. Derfor tager jeg altid en runde med Calendula-cremen først og det virker langt de fleste gange.

(Husk lige, du skal IKKE købe medicin uden at have været omkring en læge i Danmark. Det er både dumt og farligt. Basta!)

English recap: Three lifesavers for a busy everyday life. Melatonin, vitaminsprays and calendulacreame are fabulous for dealing with insomnia, lack of vitamins and for treating burns, skinissues, exema, small cuts etc.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.