Når et fransk madøre får dansk ros

Mens Michelin-stjernerne blev drysset ud over restauranter i hovedstaden i sidste uge, så faldt der også lidt hæder af til Fyn. Ikke i form af stjerner, naturligvis. Den slags er tilsyneladende forbeholdt dem, der residerer bag kødgryderne i København, selvom der faktisk er masser af restauranter på Fyn, der fortjener en stjerne.

Men hæder i mindre målstok kan også gøre det og jeg er oprigtig glad for, at en af mine yndlings-gourmet-pushere, Caroline, er blevet tildelt et æresdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi for sin indsats indenfor den danske gastronomi. Især fordi Caroline er franskmand og nok derfor ikke den mest oplagte til at slå et slag for dansk mad…

Ofte bliver jeg mødt af et ”Hvem, hvad, hvor”, når jeg fabler om den lille butik i Nørregade i Odense, men heldigvis er der andre, der har opdaget Caroline og hendes dansk/franske fristelser. Kodeordet for varene i butikken er: Superlækkert!

Der er franske klassikere som foie gras, andeterrine, importerede franske pølser og danske lækkerier fra Fyn og Fanø som øko. kyllinger, lam, specialprodukter, tapas og min egen ret store last: En lækker færdiglavet ret, der kan hentes i butikken torsdag og fredag – hvis man når det, for de hjemmelavede gourmetretter bliver revet væk (Og ja, måske har man en enkelt gang sat gryden på bordet og labbet rosen i sig, selvom man ikke helt kunne tage æren for indhold. Pardon, Caroline)

Udover tingene er superlækre, så er betjeningen også altid i top og det venlige personale ser eksempelvis gerne masser af ingredienslister igennem for at sikre, at man ikke får noget med mel i, hvis man eksempelvis ikke kan tåle det.

Det er helt tydeligt, at butikken drives af en kæmpe begejstring omkring mad og smagsoplevelser, gode lokale råvarer og respekt for danske og franske gourmettraditioner.

Det er også baggrunden for et andet projekt Caroline står bag, ’Folkekøkken for Feinschmeckere’ der er en rejsende restaurant, som forkæler fynboerne med mad, tilberedt fra bunden af fynske råvarer af fineste kvalitet. Maden spises i selskabslokaler og forsamlingshuse over hele øen og maden tager gerne udgangspunkt i de råvarer, der findes på netop den egn, hvor arrangementet finder sted.

Du finder flere oplysninger om varer, arrangementer, opskrifter og andet godt på Carolines hjemmeside. Og har du tid, så sving ind på kaffebaren, der er kombineret med blomsterbutik, ved siden af. Der er også gode sager.

kaffebar

Skønt at Udkantsdanmark, god kvalitet og service også får lidt opmærksomhed! Måske nogen snart kan se ideen i, at vi skal have en fynsk pendant til Torvehallerne, her i Odense?

(Fotoet øverst er lånt fra Carolines hjemmeside. Mette Krull har fotograferet)

One thought on “Når et fransk madøre får dansk ros

  1. Pingback: Guide: 5 nye steder, du skal kende i Odense | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.