Chillaxing days

Der er ikke noget, jeg holder mere af ved julen end de stille dage efter jul, hvor hele landet har lukket og slukket og der bare er ro. Hvor nogen står helt fast på deres tradtioner, når det gælder julemenuen, så er jeg meget stejl, når det kommer til traditionerne 1. juledag. De ufravigelige elementer er som følger:

1. Man får risalamande til morgenmad. Altså, der er ingen tvang, men dem der vil, må få, hvilket betyder at jeg altid laver risalamande til mindst 32 personer, for alle vil have dagen efter. Flere gange.

2. Man må have nattøj på hele dagen.

3. Man skal intet. Ud over at se på fine gaver og gå tur med hunden. Men ikke tale om, om nogen nogensinde får mig tvunget med til julefrokost eller noget andet 1. juledag.

 

Hunden er tydeligvis enig i den prioritering. Klokken var 2 før hun så meget som overvejede, at stå op.

Med roen kommer også tiden til eftertanke og taknemmlighed.

Taknemmlighed over, at have nogen at holde jul med. At have mulighed for at give dejlige gaver. At nogen har lyst til at give en dejlige gaver. Og at der stadig er liv i hunden.

En lille dråbe malurt i bægeret, der forstyrrer roen og hyggen,  er de tonsvis af mails, der banker ind og annoncerer udsalg for fuld skrue. I vores moderne tilværelse, hvor vi, stort set, altid er online, så ville det altså være rart, hvis der bare en gang i mellem var fred og ro. Man kan selvfølgelig lade være med, at åbne mailsne, men når vi taler Mulberry til halv pris, så er det altså for fristende. Men kunne vi ikke godt vente med at skyde udsalget i gang til EFTER jul?!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.