Skal finanskrisen gøre dig til direktør i eget firma?

De fleste, der har delt adresse med en mand, vil vide, at der er ting, man skal være varsom med.

Hjælpsomme bemærkninger som “Har du overvejet at rydde ud i din del af skabet?”, “Når der kommer noget nyt ind, er det en god idé, at smide noget gammelt ud” og ” Har du set alt det tøj, du ikke bruger?”, ender som regel med at give et forfærdeligt bagslag den dag, manden pludselig bestemmer sig for at tage en på ordet og rydde ud og op i hele garderoben. Således lokket i baghold må man se sig selv tvangsindlagt, en hel eftermiddag, til at overvære husets herre gå catwalk iført beklædning, der aldrig burde have set dagens lys, ensige være betalt penge for*.

Penge er nemlig kodeordet her.

Finanskrisens indtog har efterhånden fået gjort op med “køb og smid væk”-mentaliteten. Vi har vænnet os til, at der er kronisk udsalg over alt, at priser kan forhandles og at intet er så brugt, at det ikke kan sælges videre.  DBA,Trendsales, Laurtiz.com og alle de andre sites, der sælger brugt, melder om konstant stigende tal indenfor både omsætning og brugere og især på børne – og legetøj, er der kup at gøre.

Helt personligt er jeg dog ved, at være en kende træt af, at det skal gøres til en kæmpe forretning, at vi vil handle brugt og bæredygtigt. Eller sagt på en anden måde: Det er efterhånden helt horriblet, hvor meget det skal koste at have profiler, kunne uploade billeder, være VIP, gennemføre handler og betale gebyrer, fordi man vil købe et par brugte støvler. Det irriterer mig simpelthen grænseløst, at jeg, udover at betale for et medlemsskab, også skal betale ekstra, hvis folk skal kunne se billeder af den vare, jeg sælger. Plus at jeg, ved salget, skal aflevere 4% af salgsprisen til det respektive firma bag sitet.

Heldigvis findes der råd for nærige jyder og andre som mig.

Løsningen hedder Tictail og er en onlinebaseret gratisløsning, der giver dig din egen netshop på få minutter, uanset om det er nyt eller brugt, du sælger. Sitet har endnu en fordel, nemlig at prisen er fast og kunden betaler med det samme via Paypal. Dermed slipper du for de enerverende lange budrunder, mailen frem og tilbage med opmåling og svar på tusind spørgsmål, hvorefter spørgeren ikke er interesseret alligevel…

Både som køber og sælger har jeg kun positive oplevelser med Tictail, der passer aldeles glimrende til mit temperament og mange bloggere med pladsmangel på tøjstativerne har efterhånden også oprettet shops, hvor de sælger ud af godterne. Fx. Go Morgen Danmarks faste modeekspert, Pernille Teisbæk, bloggeren Sneglcille, og Fredesblog

*Når jeg overhovedet kan tillade mig, at være kålhøgen på området “Sælg nu ud af goderne, mand”, er det fordi, jeg allerede har gennemført den store garderobeudrensning. Ellers ville skabet ikke kunne lukkes. Men det har overhovedet ikke noget med sagen at gøre…

Min webshop hedder byMelchiors – og her er blandt andet et par spritnye Isabel Marant støvler og en Marc Jacobs taske til salg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.