Aldrig mere tøjkrise

Har du heller aldrig noget at tage på?

Selvom virkeligheden afslører et fyldt klædeskab og adskillige nyerhvervelser?

Velkommen i klubben!

Hårdt presset må jeg indrømme, at jeg, teknisk set, nok ikke ligefrem mangler tøj og endda har flere beklædningsgenstande, der stadig er vedhæftet det karakteristiske prismærke. Alligevel er det som om det ikke rigtig spiller og alle andre er altid meget federe klædt på end mig.  Irriterede og for dyrt i fejlkøb.

Det var indtil jeg mødte et vidunder i skikkelse af en stylist. Og for the record: Jeg har altid ment at damebladenes lovprisninger af stylister var noget fis, for helt ærligt, hvor svært kan det være at tage noget tøj på?

Efter en tur i stylistens kløer må jeg sige, at de damer ved hvad de taler om. I hvert fald dem jeg besøgte. De kiggede nemlig på mig. Hele mig, der mente at jeg er til enkel minimalisme (Mens jeg stod og kiggede lystigt på pels og slangeskindsbukser, der var alt andet end minimalistisk) Den søde stylist havde luret mig og mente, jeg godt kunne tåle noget mere boho-agtigt – som fx, helt tilfældigt, var pels og slangeskindsbukser. Og understregede at jeg gerne måtte blive ved med at gå i sort, fordi det faktisk er den farve, der er bedst til mig.

En ting er, at det er fantastisk at andre fortæller en, hvad der er klædeligt og viser en, helt konkret, hvad der fungerer og ikke fungerer. Eksempelvis ved at banke ind i hovedet på en, at det ikke er klædeligt, konsekvent at købe sit tøj et nummer for stort, fordi man åbenbart ikke er så fed, som man selv tror. En anden ting er, at det er aldeles forrygende, at det er ting, der kan kombineres på forskellige måder, dresses op og ned og dermed kan bruges både til møder på direktørgangen og til en barnedåb.

Og så er der følelsen, når man kommer i noget, der bare passer til en og får en til at føle sig så godt tilpas, at man nærmest svæver og bare er et stort smil. Nu har jeg ting i garderoben som jeg kan falde tilbage på ved enhver lejlighed, fordi jeg ved det holder og at det klæder mig og det har minimeret tøjkriserne betragteligt. Samtidig ved jeg også hvad jeg skal gå efter, når jeg shopper så der er også færre fejlkøb (= flere penge på bundlinjen til shopping)

Derfor kan jeg faktisk kun anbefale at unde sig selv den luksus at få lidt shoppinghjælp. Mit vidunder hedder Camilla Brøndum, bor i Vejle og huserer i de labre tøjbutikker Frk. Brøndum og Tendens. 

Det eneste problem er, at den slags forkælelse er vanedannende. Næste skridt bliver at finde pengene til at få hende hjem og gennemgå klædeskabet fra A-Z.

Se selv hvorfor:

 

Jakke fra Heartmade, bukser fra Utzon, T-shirt Alexander Wang, halskæde Line&Jo – Alt fra Frk. Brøndum. Sko Christian Louboutin.

Anledningen til min makeover er en artikel i Femina. Den hører I nærmere om senere…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.