Den lille forskel på succes og fiasko

Hvorfor er en tidligere hjemmehjælper fra Gentofte en af de mest indflydelsesrige i dansk politik?

Fordi hun er pæn? (…)

Fordi hun er sød? (Tror jeg ikke)

Fordi hun er klog? (Måske)

Fordi hun er dygtig? (Hell yes!)

Pia K. og co. kan nemlig kommunikere. Røven ud af bukserne, undskyld udtrykket.

Er jeg pludselig blev fan af Pia? (Not!)

Arbejder jeg for hende? (Hell no!)

Men hun og resten af partiets ledelse er fantastiske eksempler, når man skal forklare, hvad kommunikation kan og hvorfor det virker. Hvilket godt kan være lidt svært, for vi kommunikerer jo alle. Mails, Facebook, Twitter, skrive, skrive, tale, tale. Det kan vi jo alle sammen. Og det kan vi skam. Der er bare nogle, der gør det væsentligt bedre end andre. Bl.a. Pia.

Pia kender nemlig sin målgruppe. (Det kan du også lære) Derfor ved Pia også, hvad der betyder mest for målgruppen. (Også til at lære)og derfor ved hun, hvordan hun får dem i tale (Også lærbart)

Forklaret med lidt flere ord: Pia ved nemlig, at hendes vælgere sætter tryghed øverst. Og at rigtig mange danskere frygter at blive overmandet i eget hjem af en østeuropæisk bande, der er forsvundet over grænsen igen inden citronmånebanden politiet får bugseret vommen ind i patruljevognen  taget sig sammen til at dukke op. Og at de grimme røvere derfor ikke bliver straffet for ugerningen, noget vi også vægter højt her til lands.

Det er altså identifikation, nærvær og helt konkrete eksempler, der gør forskellen og dem er kommunikationsstrategerne i DF dansk mester i at opsamle og gøre til politik. Resultatet er vælgerappeal, så det basker. Når vi så lægger en virkelig god sans for timing oveni, så fik vi pludselig genindført Øresundstolden. Undskyld. Grænsekontrollen. Og Pia K. fik endnu engang saksesparket sig direkte ind i ”vi-har-fanme-nok-i-os-selv”-danskerens hjerte.

Det er det, god kommunikation kan. Flytte stemmer, holdninger, kunder, bygge bro –  you name it. 

Hvis Pia og Co. var for meget for dig, så brug to min. på at se nedenstående video*. Og husk at se den helt til ende. 

http://youtu.be/Hzgzim5m7oUThe power of words

*Videoen er som sagt hentet fra YouTube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.