Der må være en grænse

“Den der kvindekamp er forældet og kun for betonlebber og feminister med lange hår på benene” 

Nogle af de ytringer, der florerede på Kvindernes Internationale kampdag. Og mens vi på mange måder er sindsygt priviligerede her i Danmark, så er der andre steder, hvor det i allerhøjeste grad er på sin plads med noget kvindekamp. Eller bare nogle basale rettigheder.

I Nicaragua er der indført totalt abortforbud. Altså ligesom i totalt. Uanset om graviditeten skyldes voldtægt, incest eller andre overgreb. Kvinderne må heller ikke modtage kræftbehandling og det betyder også, at sundhedspersonalet ikke må behandle
den gravide, hvis der er den mindste risiko for, at fostret lider skade. Sundhedspersonale risikerer også 3 års fængsel, hvis de udfører behandling, der kan skade fostre.

Uanset, hvad man mener om abort, så er der også noget, der hedder kvinders ret til at vælge. Og det er værd at kæmpe for, uanset hvor i verden det er.

Amnesty har lavet en underskriftsindsamling, der skal sendes til Nicaraguas præsident. Foreløbig har 38.000 danskere skrevet under, målet er 100.000 underskrifter.

Skal en af dem være din?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.