One down – how many more to come?

Havde så travlt med at sidde front row til gårsdagens drabsbegivenhed i tv, at der ikke lige var tid til at mene noget her på bloggen. I virkeligheden er det vel også lidt perverst, at bruge en hel dag limet til skærmen for at fejre, at en mand er død. 

Ikke, at han ikke fortjente det, for det er svært at komme i tanke om nogen, der fortjener det mere. Og med 20 års karriere som terrorist og mange tusinde liv på samvittigheden, så kan det vel heller ikke være anderledes. Det er bare selvsvinget af begejstring, jeg har det lidt svært med. Og jublen i gaderne overthere.

Men jeg er også farvet. Af at have brugt rigtig mange år på at beskæftige mig med terrorisme og derfor synes jeg, at man efterhånden burde vide bedre.  

Osama bin Laden var en kransekagefigur for Al-Qaeda og en ideologisk helt. Men det er mange år siden, han var den, der styrede firmaets terrorvirksomhed. Et af de mest centrale elementer i Al-Qaedas opbygning er, at organisationen består af mange små, sovende terrorceller, der kan handle på egen hånd. Overalt i Europa sidder potentielle terrorister og venter på, at kunne slå til, så i virkeligheden er der ikke det store behov for en operativ leder. De er nemlig trænet i at agere helt på egen hånd.

Kampen mod terror er langtfra forbi og med bin Ladens død er terroristerne langt fra slået hjem. Der er stadig masser af martyrer derude og hævnangreb er vel overordentlige sandsynlige. Og så forstår jeg ikke, at man opfører sig som om man har vundet noget.

Og så indsparker jeg lige dobbeltmoralen: Der var ikke grænser for den vestlige fordømmelse, da man i den arabiske verden afbrændte ambassader og danske flag i forbindelse med Muhammed-krisen. Men det er ok at gå amok i glædesrus over bin Ladens død. Det er ikke det samme, men man kunne overveje signalværdien i det…

Gad vide, hvordan billederne af festende amerikanere bliver modtaget hos dem, der har fået deres ideologiske leder dræbt af USA’s marinesoldater?

Hvad er bedst? At glæde sig åbenlyst over en af verdens værste terrorister nu endelig er væk? Eller overveje om det bare giver islamistiske fundementalister endnu mere trang til at slå igen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.